Om Strandskatorna

Vi är äkta makarna Bodil Strandh och Kenth Ekstrand, naturligt blev att kalla oss Strandskatorna.
I Skintaby Smedja designar Bodil och vi tillverkar bruks- och trädgårdsprodukter för de som söker hållbara, tidlösa och estetiskt tilltalande produkter.
Idé och design kommer ifrån oss i Skintaby Smedja. Därefter tar vi hjälp av våra underleverantörer, vilka nästan uteslutande har lokal förankring, med vissa moment i tillverkningen. De är oerhört duktiga i sin nisch och gör precis som vi – ställer höga krav på det vi tillverkar!
Delar av tidigare sortiment ”Designed by Martin Berntson” varvas nu med våra egna designade bruksföremål, givetvis även de tillverkade i Smedjan. Vi arbetar med många olika och oftast hårda material, men det är de mjuka värdena som gör vår dag!

Unikt för dig

Strandskatorna har sitt sortiment men utöver det formar och konstruerar vi produkterna utefter dina önskemål. Välj längd på bänk, storlek på bordskiva, reglera längd och bredd på bordsunderrede, önskemål om annan yta eller ytbehandling. Du som kund väljer!
I mån om tid tar vi även helt unika uppdrag. Exempel på detta är nattvardsbordet i Immanuelskyrkan i Halmstad som vi gjort i samarbete med Plåtmecano i Harplinge.
Nattvardsbordet i Immanuelskyrkan i Halmstad
Kvalitet och material

Kvalitet och materialval

Strandskatorna designar och tillverkar produkter med stort fokus på kvalitet, miljö och hållbarhet. Vi är noggranna när vi väljer underleverantörer, material och bearbetningsmetoder. Våra produkter är gjorda för att hålla många år – tidlös design.

Berntson design blir strandskatorna

Martin Berntson startade och drev sin verksamhet under namnet Berntson Design. Av en tillfällighet började Bodil arbeta hos Martin. Under drygt fem år som anställd var hon med och utvecklade både företaget och sortimentet. När Martin sedan gick i pension fick vi möjligheten att köpa verksamheten och har sedan 2015 fortsatt att utveckla konceptet under varumärket Strandskatorna
Logotyp Strandskatorna